ТО Овертайм - ВО ВРЕМЯ ЕВРО 2012 МИЛИЦИЯ НЕ РАЗРЕШИТ СМОТРЕТЬ ФУТБОЛ В КАФЕ И БАРАХ

ВО ВРЕМЯ ЕВРО 2012 МИЛИЦИЯ НЕ РАЗРЕШИТ СМОТРЕТЬ ФУТБОЛ В КАФЕ И БАРАХ Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
16.04.2011

Під час чемпіонату з футболу «Євро-2012» міліція заборонятиме перегляд матчів у закладах громадського харчування, які не куплять відповідної ліцензії в Національної телерадіокомпанії України (НТКУ).
Трансляція матчів «Євро-2012» закладами громадського харчування без отримання ліцензії НТКУ буде вважатися порушенням прав інтелектуальної власності UEFA і може перериватися співробітниками МВС.
Юрист патентно-юридичної агенції «Дубинський і Ошарова» Катерина Москаленко повідомила газеті «Дело», що трансляція без дозволів матчів «Євро-2012» відповідно до Закону України «Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу» кваліфікується як незаконний маркетинг. За словами юриста, заклади, спіймані на цьому, будуть нести покарання відповідно до чинного законодавства.
«Вид відповідальності та відповідні санкції залежать від розміру заподіяної шкоди. У даному випадку, під збитками буде вважатися недоотриманий прибуток власника майнових прав, стягнення якого він може зажадати через суд. Сума збитків може прирівнюватися до фіксованої вартості ліцензії, яку кафе не купило, хоча мало би це зробити, або буде вираховуватись за формулою з урахуванням площі кафе і кількості місць для відвідувачів», – стверджує юрист.
Також порушники можуть понести адміністративну відповідальність у вигляді штрафу або кримінальну відповідальність у вигляді громадських робіт чи позбавлення волі адміністратора закладу строком до 2-х років.
«Проте найбільшим покаранням за несанкціоновану трансляцію футбольного матчу може стати втрата ділової репутації, оскільки жоден клієнт не прийде другий раз в заклад, в якому посередині футбольного матчу несанкціоновану трансляцію перервали уповноважені представники НТКУ або співробітники МВС», – стверджує Катерина Москаленко.
Як повідомлялось раніше, закладам громадського харчування, які показують футбольні матчі, необхідно буде отримувати дозвіл на трансляцію ігор чемпіонату «Євро-2012». 17 вересня 2009 UEFA оголосила про укладення ексклюзивного договору з Національною телекомпанією України (НТКУ) про право трансляції «Євро 2012» в Україні. Згідно з ним, «Першому національному» каналу надається ексклюзивне право транслювати і висвітлювати трансляцію всіх (31) матчів чемпіонату.
Агентство ZIK
 
< Пред.   След. >