ТО Овертайм - ТХЕКВОНДО. СИМФЕРОПОЛЬ. V МОЛОДЕЖНЫЕ ИГРЫ УКРАИНЫ

ТХЕКВОНДО. СИМФЕРОПОЛЬ. V МОЛОДЕЖНЫЕ ИГРЫ УКРАИНЫ Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 2
ХудшаяЛучшая 
30.04.2010

Харьков: три-две-три
В Сімферополі відбулися V Літні спортивні ігри молоді України з тхеквондо ВТФ. В змаганнях прийняли участь близько двадцяти команд із шістнадцяти регіонів України, кількість учасників складала 175 спортсменів. Слід зазначити, що в перший день турніру знаменується не лише міцними та вольовими боями спортсменів, а і розважальної програмою за участю танцювальних колективів художніх напрямків та стилів. Також відбувся парад учасників, суддів і офіційних представників турніру. З привітальними словами виступили: Презедент тхеквондо ВТФ України - Саманджия Л.Р., Заступник  голови комітету АР Крим з фізичної культури та спорту - Бекиров Д.Е., Віце-президент тхеквондо ВТФ України - Боднар С.І. Представники Харківської збірної гідно представили нашу область на цих змаганнях українського небосхилу та посіли почесне друге командне місце.-(3 золотих, 2 срібних 3 бронзових медалей).
В індивідуальному заліку колір нашої країни на Європейській арені будуть захищати наступні спортсмени, котрі здобули першу сходинку української величі - Хоменко Олександр (62 кг.); Гусаров Григорій (67 кг.); Попова Марія (63 кг). За даними Всеукраїнської федерації тхеквандо ВТФ, молодіжний чемпіонат України відбудеться в Харкові в вересні поточного року.  
Примітка: Якщо поринути в минуле, то можна дізнатись, що тхєквондо ВТФ започатковане в Кореї в 1950р, професором Чай Хон Хі. На основі японського карате і традиційних корейських бойових мистецтв. Головна відмінна риса від карате-велика кількість ударів ногами. А сама назва в перекладі з корейської трактується так: «Шлях кулака і ноги».В 2000р. цей вид спорту стає олімпійським, що зумовило накладання певних обмежень та правил проведення поєдинків. Схватка між супротивниками ведеться в повний контакт з перевагою техніки ніг. Це і передбачило обов’язкове використання захисного обладнання: шолома, захисного жилета, пахового протектора. Перед початком поєдинку спортсмени вітають один одного уклоном. Вважається, що уклін це не просто данина старині, а й осмислене вираження поваги до супротивника.
Анна ГУСАРОВА
 

 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >