ТО Овертайм - «ОЛИМПИЙСКИЕ НАДЕЖДЫ»

«ОЛИМПИЙСКИЕ НАДЕЖДЫ» Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
05.05.2009

Надежды во Львове подали и харьковчане
Турнір молодих перспективних лучників під назвою «Олімпійські надії» проходив у Львові з 28 квітня по 1 травня і зібрав рекордну кількість учасників – 260 з Білорусії, Молдови, Польщі та багатьох регіонів України. Започатковані заслуженим тренером України Богданом Кокотом (1955-2000) у 1998 році змагання мають високу репутацію у міжнародному календарі , і за ці роки на лукодромі «Цитадель», де власне розташована ДЮСШОР «Електрон», яку він очолював, пройшли випробування майже всі відомі нині чемпіони світу, Європи, учасники Олімпійських ігор. Наприклад, польська спортсменка Камінська рік тому була першою у Львові, а у березні цього року стала чемпіонкою світу у Жешові.
Ось і цього року польська дружина була найчисельнішою – майже 60 лучників приїхали до Львова спробувати розпочати шлях, пройдений їхньою колєжанкою. І, уявіть собі, що її подруга по збірній молодіжній Польщі Александра Войніцка продовжила переможну традицію польських дівчат: у фіналі вона впевнено (104:98) перемогла білоруську спортсменку з Бресту Наталю Проневич. Це був єдиний вид програми, де серед призерів не було жодного українського представника, бо третє місце посіла Ольга Булига з Молдови. Четвертою стала львів’янка Ірина Дубас, а тільки п’ятою Юлія Захарченко з Харкова, яка у кваліфікаційному раунді показала абсолютно кращий результат змагань за сумою чотирьох дистанцій – 1317 очок, виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу України у вправі М-1. Зате серед кадеток Лідія Січенікова з Чернівців була першою і у кваліфікаційному раунді і в олімпійському колі, де перемогла у фіналі свою землячку Світлану Мікуліну, третє місце посіла Домініка Бира (Польща).
Серед молодших хлопців кваліфікацію найкраще відстріляв 16-річний Роман Кравець з Березного (Рівненська область), який до того ж вперше виконав норму майстра спорту у вправі М-1 (1293 очки). Але для боротьби в олімпійському раунді йому не вистачило досвіду і у фіналі першим був Валентин Собко (Чернівці), який випередив Олександра Ященка (Суми) та Олексія Мусієнка (Харків). Найгострішою виявилася боротьба серед юніорів, де переможця визначила мінімальна різниця в одне очко : Дмитро Шаматрін (Суми) переміг львів’янина Тараса Сенюка – 104:103. У боротьбі за бронзову нагороду зійшлися вихованці школи «Електрон»:Євген Марченко переміг Георгія Іваницького – 106:103.
В командних змаганнях кращими були представники Польщі (юніори та кадетки), юнаки Чернівців та юніорки Харкова. Хороша тепла погода впродовж чотирьох днів змагань та зразкова організація залишили у всіх спортсменів приємні спогади про львівські «Олімпійські надії», а всі переможці та призери отримали чудові нагороди від відділення Олімпійського комітету України у Львівській області – кубки, спеціальні медалі, інші сувеніри. Не забули організатори відзначити й тренерів переможців та керівників усіх делегацій. Наступні змагання у стрільбі з луку «Кубок Богдана Кокота» пройдуть на Цитаделі в кінці червня, а традиційна «Золота осінь» у вересні.
НОК Украины
 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >