ТО Овертайм - Плавание. Харьковские пловцы стали сильнейшими на чемпионате страны в Евпатории

Плавание. Харьковские пловцы стали сильнейшими на чемпионате страны в Евпатории Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 1
ХудшаяЛучшая 
19.02.2014


Поделись с друзьями
ОднаКнопка



Переможцем чемпіонату України з плавання стала спортивна дитячо-юнацька школа олімпійського резерву «Спартак» з Харкова. Її вихованці набрали на всеукраїнських змаганнях у Євпаторії 1780 очок, повідомляє Федерація плавання України.
У змаганнях взяли участь 500 спортсменів найменшої вікової категорії плавців – від 9 до 14 років.
Найбільше золотих медалей на чемпіонаті України завоювала 12-річна харків`янка Валерія Жиліна. В неї - шість нагород найвищого гатунку (100 м вільним стилем, 200 м на спині, естафета 4х50 м комплексним плаванням, 100 м батерфляєм, 100 м комплексним плаванням, змішана естафета 4х50 м комплексним плаванням). Дівчинка вперше взяла участь у всеукраїнських змаганнях і майже допливла до "дорослого" звання майстра спорту України.
«Валерії не вистачило всього 23 сотих секунди до нормативу майстра спорту України. Вона відповідальна та дуже цілеспрямована спортсменка», - сказала її тренер Олена Чайка.
Другим за кількістю золотих медалей став харків`янин Микита Роденко. Протягом трьох днів змагань 13-річний хлопець виборов п`ять золотих медалей (естафета 4х50 м комплексним плаванням, 100 м брасом, естафета 4х50 м вільним стилем, 100 м комплексним плаванням, змішана естафета 4х50 м комплексним плаванням). Талановитий юнак теж вперше взяв участь у національних змаганнях. Він продовжує династію плавців. Адже його батько, Сергій Роденко, був майстром спорту СРСР з плавання.
І Микита, і Валерія - вихованці СДЮШОР «Спартак». Юні плавці займаються плаванням більше шести років. Вони тренуються у басейні шість днів на тиждень. Лікарі радять займатися плаванням, адже цей вид спорту - один з найбільш безпечних та корисних для здоров`я. «Навіть якщо дитина не стане професійним плавцем, займатися плаванням все одно необхідно. Адже вміння плавати – це життєва необхідність. Крім того, цей вид спорту допомагає підтримувати хорошу фізичну форму», - сказала директор СДЮШОР «Спартак» Аюна Морозова.
Прес-секретар федерации Тетяна Долгієр
 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >