ТО Овертайм - Бокс. Харьковчанин Александр Гвоздик:"Нашу команду сформують лише з боксерiв української школи ..."

Бокс. Харьковчанин Александр Гвоздик:"Нашу команду сформують лише з боксерiв української школи ..." Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
02.10.2012
Поделитель с друзьями
ОднаКнопка
    
Бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 р., учасник 2-го сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) Олександр Гвоздик, висловив думку стосовно перспектив новоствореної української команди та поділився враженнями від результатів жеребкування нового сезону WSB.
— Нещодавно пройшло жеребкування нового сезону Всесвітньої серії боксу, де прийматиме участь й новостворена українська команда. Ти, в свою чергу, вже маєш досвід виступів у WSB у минулому сезоні і на власні очі міг оцінити масштаби та рівень змагань. Тому, цікаво було б почути твою думку стосовно перспектив виступів української команди у структурі WSB.
— Я не в праві давати оцінку. Проте, на мою думку, те, що Україна приєдналася до такого масштабного проекту, як WSB – це, безумовно, важливий крок вперед у розвитку та популяризації боксу в нашій державі. Більш того, я переконаний, що наша команда матиме чудові перспективи вдалих виступів у WSB. В минулих сезонах було надзвичайно приємно спостерігати за успіхами окремих представників України. А вже зараз ми будемо разом вболівати за нашу команду, і це чудово!
— Як вважаєш, чи зможе, вже у дебютному сезоні, українська команда конкурувати з клубами, які мали попередній досвід виступів у WSB?
— Безумовно. Україна має безліч талановитих та потужних боксерів, які зможуть гідно представляти нашу команду.
— В минулому сезоні ти виступав за російську команду «Динамо», яка посіла друге місце серед 12 найкращих команд Всесвітньої серії боксу. Як оцінюєш особистий внесок у загальний успіх команди? Які враження залишились після виступів у WSB?
— Враження лише найприємніші. За «Динамо» я провів чотири зустрічі, в яких здобув максимальну кількість перемог.
— Вражаючий результат…
— Дякую!
— Цікаво, що серед усіх учасників команди «Динамо», лише тобі вдалося відчути смак перемоги у фіналі.
— В цьому і полягає головна особливість змагань WSB. Де командний результат набагато важливіший, аніж індивідуальні успіхи.
— Підготовка боксерів-аматорів та учасників WSB суттєво різниться?
— Деякі відмінності є. Вони витікають в першу чергу з формату самих змагань. Адже якщо в аматорах ми боксуємо по 4-5 поєдинків за турнір, то у WSB ми проводили один поєдинок за декілька тижнів, проте з більшою кількість раундів (5 раундів по хвилини – прим. авт.). Тому, говорити про кардинальні зміни я б не став. Просто у WSB є своя специфіка підготовки.
— У WSB боксують без шоломів. Напевно і удари відчуваються більш болючіше?
— Всесвітня серія боксу – це, немов, щось середнє між аматорами та професіоналами. У WSB боксують без шоломів та майок, хоча боксерські рукавички такі самі, як і в аматорському боксі. Звичайно, у WSB боксери приділяють значно більше уваги захисту.
— Нещодавно пройшло жеребкування 3-го сезону Всесвітньої серії боксу. За результатами якої українська команда буде боксувати у групі «Б» разом з переможцями минулого сезону «Milano Thender», німцями, американцями, казахами та представниками Великобратинії. Як можеш оцінити такий жереб?
— Доволі непогано. Можу тобі з впевненістю сказати, що у WSB «прохідних» команд не зустрінеш. А ті хто недооцінюють суперників, можуть потім про це пошкодувати. З усіма тобою перерахованими командами, не те що можна боксувати, їх ще й перемагати по силам.
— За два попередні сезони WSB себе добре зарекомендували українські боксери…
— Дійсно. Ось для прикладу Сергій Деревянченко є лідером Всесвітньої серії боксу в особистому заліку. Непогано виступає В’ячеслав Шабранський (здобув дві перемогу у двох поєдинках – прим. авт.). Віталій Волков, який займає четверту сходинку в особистому заліку.
— Яким ти бачиш оптимальний склад української команди у WSB?
— Мені імпонує той факт, що нашу команду сформують лише з представників української школи боксу. Я впевнений, тренерський склад підбере найкращих боксерів, які будуть гідні представляти Україну у WSB.
Спілкувався Олександр Подаваленко
 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >