ТО Овертайм - ХОККЕЙ. ЧЕМПИОНАТ УКРАИНЫ

ХОККЕЙ. ЧЕМПИОНАТ УКРАИНЫ Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
02.10.2009

Старт чемпионата — 23 октября!
Сьогодні на засіданні виконкому Федерації було розглянуто питання проведення чемпіонату України в сезоні 2009/2010 років. Президент «Білого Барсу» Віталій Федянін ознайомив членів виконкому з підсумки засідання робочої групи, яка займалась розглядом питань щодо проведення чемпіонату. «На засіданні робочої групи ми розглядали три формули проведення змагань. Перша – проведення регулярного чемпіонату у чотири кола без серії плей-офф – отримала підтримку більшості команд. Пропозиція «Сокола» щодо проведення регулярного чемпіонату в форматі спарених ігор з подальшим розіграшем медалей у плей-офф так як і пропозиція щодо розіграшу малих золотих медалей за підсумками регулярного чемпіонату і проведення розіграшу Кубку України з метою визначення команди-представника України у Єврокубках підтримки не знайшли. На сьогоднішній день боротися за перемогу у чемпіонаті готові шість команд. Це «Сокіл», «Білий Барс», «АТЕК», ХК «Харків», «Донбас» та ХК «Суми»».
З позицією членів робочої групи не погодився віце-президент Федерації В’ячеслав Завальнюк: «На мою думку, чемпіон має визначатися у іграх плей-офф, як це робиться майже у всіх країнах світу. Плей-офф завжди викликає додатковий інтерес з боку вболівальників. Якщо ми відступимось від цієї практики, то повернемось на 14 років назад у часи початку становлення українського хокею. Не слід також вигадувати «малі» золоті нагороди – призерів чемпіонату має бути лише троє».
Як зазначив президент Федерації Анатолій Брезвін, «команди з регіонів не відмовляються від участі у чемпіонаті. Через складну фінансову ситуацію вони можуть виступати лише у своїх регіонах. А ми не можемо заборонити командам брати участь у чемпіонаті України. Тож на мою думку, зональний принцип проведення чемпіонату має бути збережений». Позицію президента підтримав віце-президент Анатолій Найда: «Команди з Вінниці, Львова, Херсона, Миколаєва та інших міст мріють виступати у чемпіонаті України. Але у минулорічному форматі їм це не вдасться з фінансових причин. Слід провести зональні змагання, а їх переможці отримають змогу поборотися за медалі чемпіонату».
В результаті члени виконкому ухвалили рішення щодо проведення чемпіонату у два етапи. На першому етапі пройдуть змагання у дивізіонах, за підсумками яких і визначаться учасники другого етапу. За попередніми домовленостями чемпіонат розпочнеться 23 жовтня. До цього часу команди-учасниці мають підготувати всі необхідні документи та передати їх до виконавчої дирекції. Апарату виконавчої дирекції доручено підготувати Регламент та календар чемпіонату.
Федерация хоккея Украины
 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >