ТО Овертайм - Петро Димінський: «Маркевич для мене є звичайним тренером…»

Петро Димінський: «Маркевич для мене є звичайним тренером…» Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 0
ХудшаяЛучшая 
03.06.2009

Интервью президента ФК «Карпаты» агентству «Турнир»
— Петро Петрович, як вам атмосфера останнього матчу «Карпат»?
— Я не можу зрозуміти уболівальників. Що вони хотіли довести своєю поведінкою? Мене постійно звинувачують в тому, що я втручаюся в роботу «Карпат», часто змінюю тренерів. Водночас, мені закидають «здачу» матчів, мовляв, я цим заробляю. Нормальний уболівальник, насправді, навіть припустити таке не може: усім в цій країні відомо, що я таким не займаюся, для мене головне це спортивний принцип. Львів’яни не задоволені тим, що ми обіграли ФК «Львів» й тим самим спричинили пониження цього клубу в класі. Вибачте мене, але що ми мали зробити?Продати гру?
В «Карпат» був спад, але ми з нього уже вийшли. Було багато суб’єктивних причин, в тому числі стосунки клубу з міською владою. З року в рік нам все обіцяють, але нічого не виконують. Це, безумовно, переноситься на футбольне поле. Але ні в якому разі не можна сьогодні звинувачувати «Карпати» у тому, що ми будь-якою ціною хотіли вибити «Львів» в першу лігу. Ми ж за них не можемо забивати голи, вони не можуть навіть реалізувати пенальті. Якби «Львів» забив одинадцятиметровий, то можливо навіть переміг би нас. Дербі є дербі й не потрібно на футбольному полі вирішувати політичні речі. Впевнений, що міська влада причетна до поведінки уболівальників. В секторі під VIP-ложею ніколи в житті не бачив цих уболівальників, які прийшли на нашу останню гру. Вони обурено свистіли, вигукували неприємні речі. Інтелектуальний рівень цих людей не високий, взагалі, думаю, вони не є футбольними уболівальниками, а «приїжджими туристами». Цю люди приїхали покричати і тим самим виконати чиєсь замовлення.
— Впродовж останніх десяти матчів «Карпати» не часто тішили уболівальників яскравою грою. Не поганий матч «зелено-білі» провели із харківським «Металістом». Тоді команда Олега Кононова забрала очки в « металістів» і поставила під серйозний сумнів здатність харків’ян фінішувати в чемпіонаті на другому місці. Про те, що у вас напружені стосунки із Маркевичом, відомо усім…
— Ви в пресі уже давно пишете про мої напруженні стосунки із Маркевичом. Але ж ви, взагалі нормальні люди… ? Ну які в мене можуть бути стосунки із Маркевичом?
— Мирон Богданович колись був вашим підлеглим…
— В мене багато було таких підлеглих. Тоді, можна сказати, що в мене напружені стосунки із Яремченком, Іщенком. Є купа тренерів, з, якими я працював. Маркевич нормальний тренер, дай Бог, щоб він перемагав.
— Тож, те, що «Карпати» у 2009 році зіграли дуже добре лише із «Металістом» та ФК «Львів» є простим збігом обставин, а в інших іграх показати хороший футбол вашій команді завадив спад в грі?
— Так, це правда. В кожної команди є спад. Згадайте той же «Шахтар», який восени минулого року програв «Львову», з нами зіграв дуже погано, провів серію провальних матчів, але весною здобув Кубок УЄФА.
Ще раз хотів би повернутися до теми моїх стосунків з Маркевичом. Ви мене дивуєте… Якби ви сказали, що в мене є стосунки із Ахметовим, Коломойським, ніхто не говорить про мої стосунки із Ярославським, а говорять лише про мої стосунки із Маркевичом. Він для мене є звичайним тренером. Маркевича вважаю хорошим спеціалістом, але є речі, які терпіти не збираюся. Я власник клубу, тому вправі вирішувати кого призначати а кого ні на посаду головного тренера клубу. Я знаю, як зробити хороший продукт, а якщо комусь не подобається, то вибачайте. Я фінансую «Карпати» із власної кишені, ні в кого грошей не прошу. А стосовно гри із ФК «Львовом», то за два дні до неї почали говорити про те, що ми здамо цей матч. Ці розмови не пішли на користь «Львову». Наші гравці не здають матчів, а після таких чуток були зобов’язані це довести. А ці уболівальники на стадіоні «Україна» поступили не по-людськи, вони довели, що їм байдуже за кого вболівати.
Хто б щоб не говорив, а київське «Динамо» є грандом українського футболу, а в нас гра не пішла. Чомусь усі вирішили, що ми економимо сили для гри із ФК «Львів». Це смішно.
— Випустити на гру із «Арсеналом» молодь було ініціативою Олега Кононова?
— У нас були травмовані гравці, дехто мав по три жовті картки, а ще одне попередження і вони б не могли зіграти в дербі. Зрештою, і молоді потрібно давати шанс. Всюди дербі місцевих команд є принциповим. Матч був видовищним, ми перемогли. Так завжди буває, хтось перемагає, а хтось програє. А щоб подумали наші справжні уболівальники про Димінського, Кононова, футболіста, якби ми програли? Ми знаємо що таке чесна гра і дуже дорожимо нашою репутацією.
— Кілька тижнів тому на післяматчевій прес-конференції Олег Кононов зізнався, що ви в перерві зайшли в роздягалку й «накрутили» футболістів. Часто ви так робите?
— В роздягалку заходив лише під час одного матчу. Тоді ми грали із «Кривбасом». До слова, при Кононову я не відвідую розбір гри, установки на матч. Хоча при Маркевичу і інших наставниках це робив. Вважаю, оскільки я довіряю Кононову на сто відсотків, то не маю це робити. Звісно, мені не подобається, що ми впродовж 9 матчів не могли виграти. Але кожному спаду приходить кінець. Я не винен, що кінець спаду співпав з грою із «Львовом». Не можу сказати, що ми сильно грали, але нашого рівня вистачило для перемоги над «Львовом». Ми грали для своїх уболівальників, а не для 4-тисячного селища, як воно називається..?
— Добромиль… Попри тривалий спад і не виконання завдання на сезон, Олегу Кононову ви і надалі довіряє на сто відсотків?
— Я не ставлю перед командою завдання на сезон. Я розбудовую Футбольний клуб «Карпати». Порівнюючи з тим, що було до мене і тепер, то це небо і земля. Але ще треба багато чого зробити. Кононов добре розуміє стратегію і філософію нашого клубу. Щоб звершити розпочату справу, нам потрібно кілька років. Сподіваюся, Кононову вдасться реалізувати задумане.
— До вашого приходу «Карпати» здобували бронзові нагороди чемпіонату, під вашим же керівництвом команда таких успіхів не досягала…
— Ми теж можемо бути бронзовими призерами, якщо поставимо таку мету будь-якою ціною бути третіми. Але чомусь на європейському рівні наші бронзові призери блідо виглядають. Досягати результату в українському чемпіонаті можна добиватися по-різному, ви це прекрасно розумієте. ФК «Карпати», як клуб європейського взірця, має мати розвинуту інфраструктуру, незалежне від спонсорів фінансування, тобто за рахунок інвестицій у свою ж інфраструктуру. Паралельно має рости база, своя дитяча школа. Без патріотизму у футболі робити нічого, на одних грошах клуб успішний не буде. Можна бути бронзовими призерами, можна навіть чемпіонами стати, але без згаданих мною критеріїв стабільного клубу, на рівні кращих 16-ти в Європі, не створиш.
 

Комментарии  

  1. #1 Олег069
    2009-06-0321:30:39
    Дым п*дар

Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >