ТО Овертайм - САМБО

САМБО Версия для печати Отправить на e-mail
Рейтинг: / 3
ХудшаяЛучшая 
29.05.2009

Михайло  Черкасов: «Кожен солдат мріє стати генералом...»
Досьє: Черкасов Михайло,  1988 р. народження, народився в Харківській обл.. в селі Звездовка, з 3-х років проживає в Харкові.
Навчався в ХДВУФК№1 на секції «самбо», нині студент  1-го курсу Харківського авіаційного інституту ім. Н.Є. Жуковського.
Тренери — Заіка Олег Анатолійович і Кармазiнський Олег Дмитрийович.
Досягнення: багаторазовий чемпіон України по самбо серед юніорів і молоді, призер України серед дорослих , бронзовий призер світу серед юніорів в Сирії в 2007 р,бронзовий призер Європи серед молоді (Шауляй, квiтень 2009 р.)

Нещодавно, в Латвії в м.Шауляй відбувся чемпіонат Європи з «самбо», студент Харківського авіаційного інституту — Михайло  Черкасов, привіз бронзову медаль до України.
— З яким настроєм ти їхав на чемпіонат Європи в  Латвію? Чи задоволений  своїм результатом?
— Звичайно я був націлений на перемогу,але намагався не думати про результат, щоб не перегоріти психологічно до бою. Людська сутність сформована таким чином, що прагнеш досягти вищої сходинки постаменту і я доклав багато зусиль щоб досягти успіху, але все сталося не так я гадалося. Як то кажуть — кожен солдат мріє стати генералом.  
— Як ти вважаєш — твоя гілка змагань на чемпіонаті Європи була  складною? Якщо б пані фортуна дозволила тобі змагатися в протилежній гільці, чи зміг би ти покращити свій результат?
— Так, я боровся  в  досить сильній підгрупі з одними з кращих борців світу, а саме спортсмени з Росії, Білорусії і Азербайджану. Перша схватка була з опонентом з   російської збірної, якому я поступився з мінімальним відривом і подарував шанс на перемогу. Щодо другої частини вашого запитання,  я гадаю ймовірність кращого результату була б досить реалістична за рахунок проведення поєдинків зі спортсменами  країн не фаворитів чемпіонату.
— Чи існує певна стратегія ведення поєдинку?
— Боротьба це багатогранний  вид спорту. Тактика певна річ існує і залежить від дуже багатьох факторів: швидкість, спортивна підготовка, сила волі, моральний і психологічний аспект, спостережливість. Коли всі ці компоненти з’єднуються   з  в одній крапці , то в такому разі можна «прочитати» супротивника до початку поєдинку.
— З якого віку ти займаєшся «самбо»? І з чого все починалось?
— Займатись почав з 10 років, коли мій тату привів мене на  секцію «самбо». І далі постійні тренування, збори і змагання і навчання в ХДВУФК№1.  На жаль перших змагань не пам’ятаю, але любов до «самбо»  у мене зародилась ще у дитинстві на початку мого сходження на спортивну арену.  Цьому виду спорту я присвятив 10 років свого життя,  на чолі з своїми тренерами – Олегом Анатолійовичем Заікою і Олегом Дмитровичем Кармазiнським, ставав неоднократним чемпіоном України серед юніорів і молоді, призер кубка України серед дорослих, бронзовий призер чемпіонату світу по юніорам(Сербія 2007р) і  недавня заслуга-титул бронзового призера Європи серед молоді(Шауляй 2009р.).
— Безпосередньо,спорт займає лідерську позицію в твоєму житті, а що стосовно навчання?
— Я гідний, що навчаюсь в Харківському авіаційному інституті ім. Н.Є. Жуковського на кафедрі економіки і менеджменту і маю честь відстроювати його звання на спортивному олімпі. Мій вибір навчатись в «ХАІ», пояснюється не тільки досконало і чітко сформованою системою освіти і науки, а і перш за все володіння «ХАІ» спортивними майданчиками і залами високого рівня і тим самим це дає змогу в повній мірі підготуватися до змагань.
— Тепер поговоримо про небезпечність даного виду спорту, чула що ти нещодавно перенесли операцію на коліні, що до цього призвело?
— Років зо два тому назад, на чемпіонаті України я ушкодив коліно і на протязі цього часу в силу свого впертого характеру займався самолікуванням. Коліно виявилось недолікованим, тому час від часу давало про себе знати — це ускладнювало процес тренування. Перед цьогорічним чемпіонатом Європи,мені остаточно прооперували коліно і дали гарантію на швидке одужання.
— Одна зі сторін змагань є важкий моральний аспект, як ти справляєшся з психологічною не стійкістю перед змаганнями?
— Існують спеціальні психологічні тренінги і програми, які підбирає  для кожного спортсмена індивідуально, з урахуванням його інтересів, мій тренер. Як на мене, медитація — самий продуктивний спосіб налаштуватися на позитивний лад і відчути в собі безкраї силу і енергію для досягнення поставленої мети.
— Твої симпатії до інших видів спорту???
— Обожнюю футбол, який до речі невід’ємна складова здорового загартування кожного спортсмена не залежно від фаху спортивної діяльності. Тож якщо б не став борцем всі свої сили і ресурси відав би футболу.  
— Які зараз цілі ставиш перед собою??
— Буду підкорювати чемпіонат світу з  «самбо» в листопаді цього року.

Ганна ГУСАРОВА

 


Добавить комментарий

У Вас недостаточно прав для добавления комментариев.
Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

< Пред.   След. >